ТЕРГОВГА ҚАДАР ТЕКШИРУВ БОСҚИЧИДА ҲИМОЯЧИ ИШТИРОКИНИНГ ҲУҚУҚИЙ ВА ПРОЦЕССУАЛ МАСАЛАЛАРИ - ЧОРИЕВА , Дилбар (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Ушбу мақолада терговга қадар текширув босқичи ва унда ҳимоянинг ўрни ҳамда ҳимоячининг процессуал мақоми чуқур таҳлил этилган, шунингдек, кўплаб олимларнинг бу борадаги фикрлари билан илмий мунозарага киришилган. Бугунги кунда ҳуқуқни қўллаш амалиётида терговга қадар текширув ҳаракатлари ўзига нисбатан олиб борилаётган шахсларнинг ҳимоя ҳуқуқи таъминланмаслиги натижасида юзага келаётган муаммоларга тўхталиб ўтилган ва ушбу муаммоларни бартараф этишнинг илмий асослантирилган ечимини берилган. Муаллиф томонидан терговга қадар текширув ҳаракатларида ҳимоя ҳуқуқидан фойдаланиш механизмини ишлаб чиқиш юзасидан таклифлар берилган.