ҲОЗИРГИ ЗАМОНАВИЙ БОСҚИЧДА НОҚОНУНИЙ МИГРAЦИЯ САБАБЛАРИ, ТЕНДЕНЦИЯЛАРИ ВА УНГА БАРҲАМ БЕРИШ МАСАЛАЛАРИ - ЕСЕМУРАТОВ , Алишер (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу мақолада ноқонуний мигрaция тушунчаси, ноқонуний мигрaциянинг келиб чиқиши асосий сабаблари аниқланган, шунингдек, ноқонуний мигрaциянинг ҳозирги тенденцияларини ўрганилган. Ноқонуний мигрaцияга оид халқаро ҳуқуқий ҳужжатлар, Ўзбекистон Республикаси ва хорижий давлатларнинг қонун ҳужжатлари таҳлил қилиниб, ноқонуний мигрaцияга қарши курашиш масалалари ҳам кўриб чиқилган.