РИВОЖЛАНГАН ХОРИЖ ДАВЛАТЛАРИ ЖИНОЯТ ПРОЦЕССИ ИШТИРОКЧИЛАРИНИНГ ХАВФСИЗЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ БЎЙИЧА ТАЖРИБАСИ - УМАРХОНОВ , Азизхон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мазкур мақолада жиноят процесси иштирокчиларининг хавфсизлигини таъминлаш чоралари ва уларни турли мезонлар бўйича йирик хорижий давлатлар тажрибаси таҳлил қилинган. Муаллиф АҚШ, Канада, Европанинг айрим давлатлари, хусусан, Буюк Британия, Германия, Швейцария ҳамда Латвия, Литва ва Эстония давлатларининг хавфсизлик чоралари тизимини, қонунчилиги ва ютуқларини чуқур ўрганган. Бундан ташқари, турли мамлакатлар олимлари ва ҳуқуқни муҳофаза қилувчи идоралари ходимларининг жиноят процесси иштирокчилари хавфсизлиги тўғрисидаги халқаро конвенцияни яратиш бўйича таклифлари айниқса долзарблиги ҳақида бир қанча фикр ва мулоҳазаларга келинган.