ИЖРО ЭТУВЧИ ҲОКИМИЯТ ОРГАНЛАРИ ФАОЛИЯТИНИ БАҲОЛАШ БОРАСИДАГИ КАМЧИЛИКЛАР ТАҲЛИЛИ - УМИДУЛЛАЕВ , Қаҳрамон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу мақолада асосий эътибор ижро этувчи ҳокимият органлари фаолиятини баҳолаш борасидаги камчиликлар ва муаммоларни ўрганиб таҳлил қилишга қаратилган. Мазкур мавзуда олимлар томонидан олиб борилган илмий тадқиқот ишлари ҳамда амалиётчиларнинг фикр мулоҳазалари ўрганилди. Ўрганиш натижасида ижро этувчи ҳокимият органлари фаолияти самарадорлигини баҳолаш тизими мураккаб илмий тадқиқот мавзулардан бири эканлиги маълум бўлди. Шунингдек, ижро этувчи ҳокимият органлари фаолияти самарадорлигини баҳолаш тизимини амалиётга жорий этиш ҳам мураккаб жараён эканлиги, ҳозирда баҳолаш тизими жорий этилган аксарият даватларда баҳолаш тизимининг ташкилий-ҳуқуқий ва методологик асослари такомиллашув жараёнида эканлиги аниқланди. Илмий изланишлар натижаларига асосланиб тегишли хулосалар қилинди ҳамда мавжуд муаммолар ва камчиликларни бартараф этиш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилди.