ПЕДАГОГИКА ТУШУНЧАСИ ВА УНИНГ ҲУҚУҚИЙ ТАЪМИНЛАНИШИ - ШАКУРОВ , Рафик (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу мақолада педагогиканинг фан сифатидаги тушунчаси, унинг бошқа фанлар билан алоқаси, педагогикани ташкил этувчи педагогик фаолият, педагогик талаблар, педагогик билимлар, педагогик жараён, педагогик технология, педагогик метод тушунчаларини хусусиятлари очиб берилади ҳамда таълим муассасаси педагог ходимининг касбий фаолиятига қонунга хилоф равишда аралашиш ёки ўз хизмат вазифаларини бажаришига тўсқинлик қилганлик учун жавобгарлик масалалари ёритилган.