ЭКСЦЕСС ИШТИРОКЧИЛИКНИ КВАЛИФИКАЦИЯ ҚИЛИШ - НОРМАНОВА , Клара (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақолада эксцесс бажарувчининг тушунчаси, белгилари ва жиноят-ҳуқуқий аҳамияти таҳлил қилинган. Эксцесс иштирокчилик ҳолатида жиноят иштирокчиларининг жиноий жавобгарлигини ҳуқуқий, назарий ва амалий жиҳатлари ҳамда эксцесс иштирокчиликнинг турлари ўрганилган. Эксцесс иштирокчилик ҳолатида жиноятларни квалификация қилишнинг долзарб муаммолари таҳлили берилган. Ҳуқуқни қўллаш амалиёти таҳлиллари асосида эксцесс иштирокчилик ҳолатида қилмишни квалификация қилишнинг турли хил вазиятлари кўриб чиқилган.