ЮРИДИК ХИЗМАТ ФАОЛИЯТИДА ҲУҚУҚИЙ ИШНИНГ НАЗАРИЙ ЖИҲАТЛАРИ - ФАЙЗИЕВ , Хайриддин (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақолада ҳуқуқ ижодкорлиги ва ҳуқуқни қўллаш жараёнида юридик хизмат фаолияти билан бевосита боғлиқ бўлган “ҳуқуқий иш”, “ҳуқуқий масалалар”, “ҳуқуқий ёрдам” ва бошқа терминлар қўлланилиши, шу билан бирга, ушбу терминларнинг мазмуни аниқ ишлаб чиқилмаганлиги натижасида юридик адабиётларда ва ҳуқуқни қўллаш амалиётида уларни ноўрин ишлатилиши каби ҳолатлар кузатилаётганлиги кўрсатилган. Назарияда мавжуд бўлган асосий ёндашувлар таҳлил қилиниб, “ҳуқуқий иш” терминига муаллифлик таърифи илгари сурилган. Шунингдек, оммавий бошқарув мақсадларига эришишда ҳуқуқий ишнинг натижалари ўта муҳим ҳисобланиши ҳақидаги хулосалар асослантирилган.