БУЮК ИПАК ЙЎЛИ ТРАНСПОРТ ТАРМОҚИНИНГ ХАЛҚАРО ҲУҚУҚИЙ РИВОЖЛАНИШИ - АЪЗАМХУЖАЕВ , Умидхон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Ушбу мақолада Буюк Ипак йўли ривожланишининг асосий босқичлари, унинг бутун Марказий Осиё ва Ўзбекистон тараққиётига таъсири кўриб чиқилади. Мақолада Ипак йўлининг ривожланиши, шунингдек, унинг шартномавий асослари холис ҳуқуқий таҳлил қилинган. Халқаро ҳуқуқий нуқтаи назардан ушбу транспорт артериясининг ҳозирги ҳолати ва унинг истиқболлари кўриб чиқилиб, ҳар томонлама таҳлил қилиниб, бундай транспорт йўналишлари ҳолатини ҳуқуқий тартибга солиш бўйича бир қатор амалий чора-тадбирлар таклиф этилмоқда.