ЎСИМЛИК ДУНЁСИ ОБЪЕКТЛАРИНИНГ ДАВЛАТ КАДАСТРИ ҚОНУНЧИЛИГИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ МАСАЛАЛАРИ - МАХКАМОВ , Дурбек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мазкур мақолада ўсимлик дунёси объектлари маъурий тартиб-таомиллар, давлат кадастрининг ҳуқуқий мазмуни таҳлил қилинган. Шу билан бирга, ўсимлик дунёси объектлари давлат кадастрининг юридик тавсифи, бошқа табиий ресурслар кадастридан фарқи қиёсий-ҳуқуқий метод орқали ифодаланган. Шунингдек, амалдаги қонунчилик ҳолати, олимларнинг илмий-назарий фикрлари, ушбу соҳадаги қонунчиликни такомиллаштириш масалалари атрофлича ўрганилган. Бундан ташқари ўсимлик дунёси объектларининг давлат кадастрига оид қонунчиликда мавжуд муаммолар ва уларнинг ечимлари тўғрисида муаллифлик хулосалари билдирилган