ЖИНОЯТ ИШИНИ ТУГАТИШДА ИСБОТ ҚИЛИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ЖИҲАТЛАРИ - МАХМУДОВ , Суннатжон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Ушбу мақолада суд-ҳуқуқ ислоҳотларини амалга ошириш босқичида жиноят ва жиноят-процессуал қонунчилик нормалари асосида жиноят ишини тугатиш босқичида исбот қилишнинг аҳамияти ва унинг ўзига хос жиҳатлари таҳлил этилган. Мақолада жиноят ишини тугатишда исбот қилиш бўйича олимлар томонидан илгари сурилган қарашлар орқали ушбу институтнинг қўлланиш доираси ўрганилди. Олимларнинг қарашлари ва илгари сурган ғояларидан келиб чиққан ҳолда, жиноят ишини тугатишда исбот қилиш масаласи илмий, назарий, амалий ва қонунчилик нормалари орқали таҳлил этилди. Мақолада олимларнинг жиноят ишини тугатишда исбот қилиш масаласида берган фикрларини қиёсий таҳлил қилиш орқали жиноят ишини тугатиш асослари таҳлил этилди. Таҳлил натижалари юзасидан, жиноят ишини тугатишда исбот қилишни такомиллаштиришга қаратилган хулосалар, таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилди.