ТРАНСМИЛЛИЙ МОЛИЯВИЙ ЖИНОЯТЛАРГА ҚАРШИ КУРАШИШ ТЎҒРИСИДАГИ ҚОНУНЧИЛИК ГЕНЕЗИСИ - ХАМЗАЕВ , Дилавер (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мақолада Ўзбекистон Республикасида трансмиллий молиявий жиноятларга қарши курашишни ташкил этишни ҳуқуқий тартибга қонунчиликни шаклланиш ва ривожланиш тарихи ўрганилган. Хусусан, муаллиф трансмиллий молиявий жиноятларга қарши курашиш соҳасидаги қонунчиликни ривожланиш тенденцияларини ва ваколатли ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органлар фаолиятини ҳуқуқий тартибга солишнинг ўзига хос хусусиятларини аниқлаш мақсадида мустақиллик даврида қабул қилинган қонун ҳужжатларини таҳлил қилиб, алоҳида тарихий босқичларни аниқлашга ҳаракат қилган ва ушбу йўналишда мавжуд норматив-ҳуқуқий базани янада такомиллаштириш бўйича тавсиялар ишлаб чиққан.