БОЛАДАН АЛОҲИДА ЯШАЁТГАН ОТА (ОНА)НИНГ ОТА-ОНАЛИК ҲУҚУҚЛАРИНИ АМАЛГА ОШИРИШ МУАММОЛАРИ - МАҲМУДХОДЖАЕВА , Умида (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мақолада оила қонунчилигига кўра боладан алоҳида яшаётган ота (она)нинг ота-оналик ҳуқуқларини амалга ошириш муаммолари ва ечимлар таҳлил этилди. Боладан алоҳида яшаётган ота(она)ларни ота-оналик ҳуқуқларини амалга оширишдаги мавжуд муаммолар аниқланди ва миллий ва хорижий тажриба асосида боладан алоҳида яшовчи ота(она)ларнинг бола билан “виртуал ташриф” бўйича муносабатлари кўриб чиқилди ҳамда илмий назарий таклиф ва тавсиялар берилди.