ҲОЗИРГИ БОСҚИЧДА ИНСОННИНГ РАҚАМЛИ ҲУҚУҚЛАРИНИ ШАКЛЛАНТИРИЛИШИ - САЛИЕВА, Шахсанем (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Ушбу мақолада инсоннинг рақамли ҳуқуқлари тушунчаларини шакллантириш масалалари кўриб чиқилади. Инсоннинг рақамли ҳуқуқлари билан боғлиқ назарий ва амалий муаммоларни батафсил таҳлил қилади, хусусан, рақамлаштириш даврида инсон ҳуқуқларининг моҳиятини очиб беради, олимларнинг инсоннинг рақамли ҳуқуқларига нисбатан турли ёндашувларини кўриб чиқади. Муаллиф Ўзбекистон Республикасининг рақамли инсон ҳуқуқлари соҳасидаги миллий қонунчилигини такомиллаштириш бўйича бир қатор назарий хулоса ва таклифлар ишлаб чиқилиб, инсоннинг рақамли ҳуқуқларининг муаллифлик таърифи шакллантирилди.