ЕВРОПА ИТТИФОҚИДА МИГРАЦИЯВИЙ ЖАРАЁНЛАРНИ ТАРТИБГА СОЛИШНИНГ ШАРТНОМАВИЙ-ҲУҚУҚИЙ МАСАЛАЛАРИ - РАХМАНОВ, Шухрат (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мақолада Европа Иттифоқида миграциявий жараёнларни тартибга солишнинг шартномавий-ҳуқуқий масалалари таҳлил қилинган. Европа мамлакатлари миграцион сиёсатининг асосий тамойилларини тавсифлаганда уларга хос умумий жиҳатлар тадқиқ этилган. Амалга оширилган тадқиқот асосида қонунчилик тизими ривожига йўналтирилган қатор тавсиялар илгари сурилган.