VIRTUAL TURIZMNI TASHKIL ETISHNING HUQUQIY JIHATLARI - АChILOVА , Liliya (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Maqolada virtual turizm, uning pandemiya davomida rivojlanish tendensiyasi va mazkur turizm turining huquqiy jihatlari tahlil qilingan. Bunda muallif “virtual reallik”, “virtual turizm” tushunchalarini tahlil qilgan, bu bo‘yicha o‘z fikr-mulohazalarini bildirgan. Yangi tadbirkorlik subyektlari sifatida rivojlanib kelayotgan hamda virtual turizm xizmatlarini ko‘rsatayotgan “virtual korxonalar” tushunchasi va faoliyatiga to‘xtalib o‘tgan. Virtual turizm va virtual korxonalar bilan bog‘liq ijtimoiy munosabatlarni huquqiy tartibga solish uchun qanday huquqiy asoslar mavjud, qaysilarini qabul qilish zarurati mavjudligi alohida tahlil qilingan. Mazkur holat yuzasidan tegishli takliflar bildirib o‘tilgan.