“СНОСЛАР” ЖАРАЁНИДА ХАР БИР МУЛКДОР ҲУҚУҚЛАРИ ВА ҚОНУНИЙ МАНФААТЛАРИ ТАЪМИНЛАНИШИ ШАРТ - ОКЮЛОВ, Омонбой (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Янги Ўзбекистон шароитида хусусий мулк ҳуқуқи кафолатлари ҳар томонлама кучайтирилмоқда. Бироқ, бу соҳада муайян ўз ечимини кутаётган муаммолар ҳам мавжуд. Айниқса, давлат эҳтиёжлари учун ер участкаси олиб қўйилиши бўйича тартиб таомилларда бу ҳолат яққол кўзга ташланади. Муайян ҳудуд бўйича снослар амалга оширилганда унга қарши бўлган озчилик мулкдорлар мулк ҳуқуқи суд орқали бекор қилинади. Мазкур илмий мақолада ушбу ҳолат таҳлил этилади ва мулкдор ҳуқуқларини ҳимоя қилиш тартибини такомиллаштириш бўйича илмий ечимлар таклиф этилади.