ИНСОН ҲУҚУҚ ВА ЭРКИНЛИКЛАРИНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ КОНСТИТУЦИЯВИЙ-ҲУҚУҚУҚИЙ КАФОЛАТЛАРИ - ҒАФУРОВ , Асқар (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада “Ўзбекистон Республикасининг Конституциявий суди тўғрисида”ги Конституциявий қонундаги асосий қоидалар, уларнинг мазмуни ва моҳияти таҳлил қилинган. Янги қонунда Конституциявий суд ваколатларининг кенгайтирилиши, конституциявий шикоят институтининг жорий этилиши мамлакатда конституциявий одил судловнинг ривожланишида янги даврни бошлаб бериши ҳамда инсон ҳуқуқ ва эркинликларини таъминлашнинг конституциявий-ҳуқуқий кафолатларини мустаҳкамлаши асослаб берилган.