МАҲКУМЛАРНИ ТОПШИРИШ ИНСТИТУТИНИНГ ХАЛҚАРО-ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИНИШИ - САИДОВ, Олим (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мазкур мақолада маҳкумларни топшириш механизми бўйича халқаро ҳамкорликнинг хуқуқий асоси ҳисобланган халқаро шартномалар ҳамда унга боғлиқ бўлган халқаро ҳужжатлар ўрганилган ва таҳлил қилинган. Бундан ташқари, муаллиф маҳкумларни топшириш бўйича халқаро ҳамкорликни ҳуқуқий тартибга солиниши такомиллаштириш ва кенгроқ қўллаш юзасидан бир нечта таклифларни илгари сурган.