ҚЎПОРУВЧИЛИК ОБЪЕКТИНИНГ ЖИНОЯТ-ҲУҚУҚИЙ ТАВСИФИ: ТЕРРОРЧИЛИК ХУСУСИЯТИГА ЭГА ЖИНОЯТ СИФАТИДА - ИБРОҲИМОВ, Жамшид (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада террорчилик хусусиятига эга жиноят сифатида қўпорувчилик объектининг тушунчаси ва уларнинг ўзига хос хусусиятларининг илмий-назарий тавсифи таҳлил қилинган. Қўпорувчиликобъекти тўғрисида миллий қонунчилик ҳужжатлари, шунингдек, жиноят ҳуқуқи ва криминология соҳасидаги мутахассис олимларнинг қарашлари таҳлил қилинган. Мақолада амалга оширилган таҳлиллар натижаси бўйича қўпорувчилик жинояти объекти тушунчасига муаллифлик таърифи ишлаб чиқилган.