ҚОНУН ҲУЖЖАТЛАРИНИ ИЖРОЧИЛАР ВА АҲОЛИГА ЕТКАЗИШ МЕХАНИЗМЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - МАМАТОВ , Худоёр (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Мақолада қонун ҳужжатларини қабул қилиш, уларни ижрочиларга ва аҳолига етказишнинг ҳозирги ҳолати, ҳуқуқий механизмлари, афзалликлари ва мавжуд муаммолар, бу борадаги хорижий тажриба, тарихий жараёнлар, бу борадаги давлат сиёсатини амалга ошириш йўллари таҳлил қилинган. Аҳолининг ҳуқуқий маданиятини юксалтиришда қонун ҳужжатларининг тутган ўрни, ҳуқуқий нормаларни аҳолига содда тилда тушунтириш ишларини янада кенгайтириш, олимлар ва мутахассисларнинг норматив ҳуқуқий ҳужжатларга берадиган шарҳлари, изоҳларини оммавий ахборот воситаларида кенг ёритиш, қонун ҳужжатларидаги бўшлиқларни тўлдириш масалалари юзасидан илмий асослантирилган таклифлар билдирилган.