ЎЗБЕКИСТОНДА ТЕЗКОР-ҚИДИРУВ ТАДБИРЛАРИНИ ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШНИНГ РИВОЖЛАНИШИ - РАХИМХЎЖАЕВ , Рустам (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада Ўзбекистонда тезкор-қидирув тадбирларини ҳуқуқий тартибга солишнинг ривожланиш тарихига тўхталиб ўтилган. Ҳуқуқий тартибга солишнинг ривожланиши бир неча босқичларга бўлиб ўрганилган.. Тезкор-қидирув тадбирларини ҳуқуқий тартибга солишнинг ривожланиши норматив-ҳуқуқий ҳужжатларнинг қабул қилиниши билан боғлиқлиги кўрсатиб ўтилган. 1918 йил 28 февралда жиноят-қидирув бўлимини ташкил этилиши Ўзбекистонда тезкор-қидирув тадбирларининг ривожланишига хизмат қилганлиги келтирилган. Ўзбекистонда 1991 йилдан ҳозирги кунгача бўлган, яъни тезкор-қидирув тадбирларини ўтказиш ва натижаларидан фойдаланиш қонун ҳужжатлари билан тартибга солинган даврни қамраб олиши асосланган.