ДАВЛАТ ХАРИДЛАРИ ТИЗИМИДА СМАРТ-КОНТРАКТЛАРНИ ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШНИНГ ДОКТРИНАЛ КОНЦЕПЦИЯСИ - КАЛАНДАРОВА , Маликахон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада давлат харидлари жараёнини интеллектуал шартнома тизимини қўллаш орқали такомиллаштириш, харидлар қилиш тартиб-таомилларига рақамли инновацион технологияларни қўллашнинг механизмлар, смарт контрактларни жорий этишнинг ўзига хос жиҳатлари ўрганилган. Шунингдек, харид жараёнларида смарт контрактлардан фойдаланишнинг SWOT таҳлили амалга оширилган ҳамда смарт контрактларни жорий этиш механизми амалий томондан тадқиқ этилган.