ИЖРО ЭТУВЧИ ҲОКИМИЯТ ОРГАНЛАРИ ФАОЛИЯТИНИ БАҲОЛАШДА ЖАМОАТЧИЛИК ИШТИРОКИНИ ТАЪМИНЛАШ - УМИДУЛЛАЕВ, Қаҳрамон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада асосий эътибор давлат бошқаруви органлари фаолиятини рейтинг баҳолаш жараёнларида жамоатчилик иштироки ва назоратининг аҳамияти, жамоатчилик назоратини ташкил этишнинг ҳуқуқий асослари ҳамда унинг шакл ва усулларини ёритиб беришга қаратилган. Шу билан бир қаторда мазкур соҳада амалга оширилаётган илмий тадқиқот ишлари айрим ривожланган давлатлар мисолида ўрганилган. Ўрганиш натижалари ва таҳлилларга асосланган ҳолда давлат бошқаруви органлари фаолияти устидан жамоатчилик назоратини ташкил этиш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.