ҲУҚУҚИЙ ХАВФСИЗЛИКНИНГ ТУШУНЧАСИ ВА УМУМИЙ ТАЪРИФИ - АМИНОВ, Умид (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Ушбу мақола «ҳуқуқий хавфсизлик» категроиясининг моҳияти ва мазмуни, умумий хусусиятлари ва миллий хавфсизлик тизимидаги ўрни ва ролини аниқлашга бағишланган. У ҳуқуқий хавфсизликни аниқлашга турли хил ёндашувларни ўрганади, ҳуқуқий хавфсизлик тушунчасини таҳлил қилади, шунингдек ҳуқуқий ва ҳуқуқий хавфсизликни ажратиш учун асос бўлган моддий фарқларни таҳлил қилади. Ўзбекистон Республикасининг ҳуқуқий хавфсизлик соҳасидаги илмий базаси ва қонунчилигини янада такомиллаштириш учун назарий аҳамиятга ега бўлган илмий хулосалар ишлаб чиқилган.