РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАР РИВОЖЛАНИШИ ШАРОИТИДА СУДГА ҚАДАР ИШ ЮРИТИШ ОРГАНЛАРИ ҲАМКОРЛИГИНИНГ РИВОЖЛАНИШИ - КАРИМОВА, Дилрабо (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мазкур мақолада муаллиф томонидан судга қадар органларининг рақамли технологиялар ривожланиши даврида ҳамкорлигини ташкил этиш ҳамда жиноят-процессуал қонунчилиги нормаларини қўллаш билан боғлиқ амалий фаолиятда мавжуд муаммолар диққат билан ўрганиб чиқилган. Жиноят-процессуал, тезкор-қидирув фаолияти қонунчилиги ҳамда ҳуқуқни қўллаш амалиётини таҳлил этиш орқали, судга қадар иш юритиш органларининг ўзаро ҳамкорлигини янада такомиллаштириш мақсадида мазкур фаолиятга рақамли технологияларни фаол татбиқ этиш таклиф этилган. Бу эса, ўз навбатида, жиноят процесси вазифаларини муваффаққиятли амалга ошириш учун зарур шарт-шароитларни яратади.