ХАЛҚАРО ВА МИНТАҚАВИЙ ҲУЖЖАТЛАРДА ИШНИНГ МУСТАҚИЛ ВА ХОЛИС СУД ТОМОНИДАН КЎРИБ ЧИҚИЛИШИ ҲУҚУҚИ - СУЛАЙМАНОВ , Одилжон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада ишнинг мустақил ва холис суд томонидан кўриб чиқилиши ҳуқуқи оид халқаро ва минтақавий ҳужжатлар ўрганилган. Универсал ва минтақавий шартномаларда ишнинг мустақил ва холис судлар томонидан адолатли кўриб чиқилиши ҳуқуқи таҳлил қилинган. Ўзбекистон Республикаси Конституцияси ва қонунларига соҳага оид халқаро стандартларни имплементация қилиш бўйича хулосалар қилинган.