ХОТИН-ҚИЗЛАРГА НИСБАТАН СОДИР ЭТИЛАДИГАН ТАЗЙИҚ ВА ЗЎРАВОНЛИКЛАР ТУШУНЧАСИ, ТУРЛАРИ ҲАМДА ЖИНОЯТЧИЛИК ТАҲЛИЛИ - МАХТУМОВА, Юлдуз (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Ушбу мақолада Хотин-қизларга нисбатан содир этиладиган тазйиқ ва зўравонликлар тушунчаси, турлари ҳақида тушунчалар берилган. Хотин қизларга нисбатан содир этилган ҳуқуқбузарликлар таҳлили қилинган,ва кенг ёритилган, республика бўйича статистика келтирилган. Шунингдек фуқаролик суларига мурожаат қилишда тазйиқ ва зўравонликлага учраган хотин-қизларга имтиёзлар белгилаш, таълим тизимини янгилаш ва аёлларга нисбатан ҳуқуқбузар томонидан қўйилган чекловларни тақиқлаш ва айрим қонун ҳужжатларига ўзгартириш ва қўсҳимчалар киритиш ҳақида тавсиялар келтирилган.