ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИНИНГ ТЕЗКОР БЎЛИМЛАРИ ТОМОНИДАН ГИЁҲВАНДЛИККА ҚАРШИ КУРАШДА ЖАМОАТЧИЛИК БИЛАН ҲАМКОРЛИК ФАОЛИЯТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - БОЙМИРЗАЕВ, Жасурбек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикаси ички ишлар органларининг тезкор бўлинмалари томонидан гиёҳвандликка қарши кураш доирасида амалга оширилаётган чора-тадбирлар, уларнинг бошқа соҳавий хизматлар (соғлиқни сақлаш, божхона, таълим ва бошқалар) ҳамда жамоатчилик билан ҳамкорликдаги фаолияти таҳлил қилинади. Мавжуд қонунчилик ҳужжатлари, амалий тажрибалар, расмий статистик маълумотлар ва илмий-тадқиқотлар асосида тизимдаги муаммолар очиб берилади. Шунингдек, гиёҳвандликка қарши Миллий стратегия доирасида тузилган Давлат комиссияси ва Наркотикларни назорат қилиш миллий маркази фаолиятининг самарали ташкил етилиши, жамоатчилик иштирокини кучайтиришнинг ҳуқуқий ва ташкилий механизмлари кўриб чиқилади. Мақола якунида тизимдаги долзарб муаммолар ҳамда уларни ҳал этиш бўйича таклиф ва амалий тавсиялар илгари сурилади.