MUDDAT – MEHNAT SHARTNOMASINING ZARURIY SHARTI SIFATIDA - RAXIMBERGANOVA, Bonu (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada mehnat shartnomasining muhim shartlaridan biri bo‘lgan shartnoma muddatini belgilashning o‘ziga xos xususiyatlari, olimlarning ilmiy-nazariy qarashlari, milliy mehnat qonunchiligining alohida normalari, xorijiy mamlakatlar tajribasi tahlil etilgan. Ilmiy tadqiqot natijasida muallif mehnat shartnomasi nomuayyan muddatga tuzilgan bo‘lsa, shartnomaning muddat haqidagi sharti zaruriy shart hisoblanmasligi fikrini ilgari surgan va ushbu fikrni isbotlab berishga harakat qilgan. Ushbu maqolada ko‘tarilgan masalani tadqiq etish natijasida milliy mehnat qonunchiligini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy-nazariy va amaliy takliflar ilgari surilgan.