ЕВРОПА ИТТИФОҚИ ДЕЛЕГАЦИЯСИНИНГ ЎЗБEКИСТОН РEСПУБЛИКАСИДАГИ ЗАМОНАВИЙ ХАЛҚАРО-ҲУҚУҚИЙ СТАТУСИ ВА УНИНГ ИМТИЁЗ ВА ИМУНИИТEТЛАРИ. - РАХМАНОВ , Шухрат (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Мақолада Европа Иттифоқининг Ўзбекистон Республикасидаги делегациясининг 2011-йилда ташкил этилган халқаро ҳуқуқий мақоми, имтиёзлари ва иммунитетлари кўриб чиқилади. Унда делегациянинг Европа Иттифоқи ва Ўзбекистон муносабатларини ривожлантиришдаги роли, унинг вазифалари ва фаолиятини тартибга солувчи ҳуқуқий асослар ёритилган. Таҳлил 1961 йилги Дипломатик муносабатлар тўғрисидаги Вена конвенциясига ҳавола қилинган ҳолда делегацияга дипломатик иммунитетлар ва имтиёзлар берувчи икки томонлама келишувларга эътибор қаратилади. Мақолада халқаро ташкилотлар ва уларнинг ваколатхоналари учун иммунитетларнинг функционал хусусияти таъкидланган, уларнинг ташкилий мақсадларга эришишдаги аҳамияти таъкидланган.