ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ХОРИЖИЙ АРБИТРАЖ ҚАРОРЛАРИНИ ТАН ОЛИШ ВА ИЖРО ҚИЛИШ БЎЙИЧА СУД АМАЛИЁТИ - МАСАДИКОВ , Шерзодбек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикаси иқтисодий судларининг хорижий арбитраж қарорларини тан олиш ва ижро этиш тўғрисидаги аризаларни кўриб чиқиш бўйича суд амалиёти ўрганилган. Ишларни кўриб чиқиш 2018 йил декабридан 2023 йил июнигача бўлган даврни қамраб олади. Суд амалиётининг таҳлили шуни кўрсатадики, иқтисодий судлар асосан бундай тоифадаги ишлар бўйича аризаларни қаноатлантиради, бироқ судлар томонидан ишларни мазмунан қайта кўриб чиқиш ҳолатлари ҳам мавжуд.