AYOLLARNING ODIL SUDLOVGA ERISHISH DARAJASINI OSHIRISH: YEVROPA ITTIFOQI MAMLAKATLARI TAJRIBASI VA MILLIY AMALIYOT - UMARXANOVA , Dildora (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonda ayollarning adolatga erishish huquqini ta’minlash uchun Yevropa Ittifoqi mamlakatlarining tajribasiga asoslangan strategiyalarni ko‘rib chiqadi. Maqola ayollarning adolatga erishishidagi to‘siqlar, shu jumladan huquqiy, ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy to‘siqlarni o‘rganib chiqadi. Yevropa Ittifoqi mamlakatlari tomonidan qo‘llanilgan yondashuvlar, jumladan, huquqiy yordam va vakillik, ixtisoslashgan sudlar, yuridik mutaxassislar uchun treninglar, ommaviy axborot vositalari orqali xabardorlikni oshirish kampaniyalari va jabrlanuvchilarni qo‘llab-quvvatlash xizmatlari tahlil qilingan. Maqola O‘zbekiston kontekstiga mos keladigan strategiyalar va tashabbuslarni taklif qiladi hamda hukumat, fuqarolik jamiyati tashkilotlari va xalqaro tashkilotlar o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyatini ta’kidlaydi.