ЎЗБЕКИСТОН ВА ТУРКИЯ ЎРТАСИДАГИ ҲАМКОРЛИКНИ ТАРТИБГА СОЛУВЧИ СИЁСИЙ СОҲАГА ОИД ХАЛҚАРО ШАРТНОМАЛАРНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - ХУДАЙБЕРДИЕВА , Шоҳиста (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Мазкур мақолада муаллиф томонидан Ўзбекистон ва Туркия ўртасидаги сиёсий шартномаларнинг мазмун-моҳияти ва мазкур турдаги шартномаларнинг ўзига хос хусусиятларини тизимли ўрганилиб илмий-назарий асослантирилган. Сиёсий битимларнинг юридик табиати ва уларга оид илмий ёндашувлар ўрганилган. Ўзбекистон ва Туркия Республикалари ўртасидаги сиёсий соҳага оид 10 дан ортиқ халқаро шартномаларни махсус, мантиқий, сиёсий, теологик, тизимли, норматив шарҳлаш усулларидан фойдаланиб таҳлил қилинган. Сиёсий соҳадаги ҳамкорлик масалалари ҳамда икки давлат ўртасидаги сиёсий ҳамкорликнинг бугунги кунда давлатлар ва халқлар ўртасидаги аҳамияти ва долзарблиги масалалари ёритилган.