QO‘SHMACHILIK QILISH YOKI FOHISHAXONA SAQLASH JINOYATINING JINOYAT-HUQUQIY JIHATLARI - TOSHEVA , Maftuna (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Fohishaxona tashkil qilish va saqlash, qo‘shmachilik qilish jinoyatlari O‘zbekiston Respublikasida jiddiy ijtimoiy muammo hisoblanadi. Ushbu jinoyatlar jinoyat kodeksining 131-moddasida belgilangan bo‘lib, jamiyatning turli sohalariga salbiy ta'sir ko‘rsatadi. Muallif, bu jinoyatlar jamiyatga salbiy ta'sir ko'rsatib, axloqiy qadriyatlarning buzilishiga va jinoyatchilikning oshishiga olib kelishini ta'kidlaydi. Ushbu jinoyatlar jinsiy yo‘l bilan yuqadigan kasalliklarning tarqalishiga, oilaviy muhitning buzilishiga, va yashirin iqtisodiyotning rivojlanishiga sabab bo‘lib, sog‘liqni saqlash va iqtisodiy muammolarni keltirib chiqaradi. Maqola jinoyat-huquqiy jihatlarni o‘rganib, qo‘shmachilik qilish va fohishaxona saqlashning obyektiv va subyektiv tomonlari, uning xavfliligi va jamiyatga yetkazadigan zararlari haqida batafsil ma’lumot beradi.