ВОЯГА ЕТМАГАНЛАРНИ ЖАЗОНИ ЎТАШДАН МУДДАТИДАН ИЛГАРИ ШАРТЛИ РАВИШДА ОЗОД ҚИЛИШ - ТЎРАБАЕВА , Зиёда (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Мазкур мақолада вояга етмаган шахсларни жазони ўташдан муддатидан илгари шартли озод қилиш институти, унинг мазмуни, мазкур институтни қўллашдан мақсад ва амалиётда вужудга келаётган айрим муаммолар, уларнинг таҳлили статистик маълумотлар ва суд ҳужжатларидан намуналар асосида ёритилди. Шунингдек, мақолада айрим хорижий мамлакатлар тажрибаси, бу соҳада илмий тадқиқотлар олиб борган етакчи олимларнинг жазони ўташдан муддатидан илгари шартли озод қилишнинг вояга етмаганларга нисбатан қўллаш билан боғлиқ фикр-мулоҳазалари асосида Ўзбекистон Республикаси жиноят қонунчилигини такомиллаштириш бўйича таклиф ва хулосалар ишлаб чиқилди.