ЎЗБЕКИСТОН ВА ТУРКИЯ ПРОКУРАТУРА ОРГАНЛАРИ РИВОЖЛАНИШИНИНГ РЕТРОСПЕКТИВ ТАҲЛИЛИ - АБДУОЛИМОВ , Уринбой (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Ушбу мақолада Ўзбекистон ва Туркия прокуратура органларининг ривожланиш босқичлари ретроспектив таҳлил қилинган бўлиб, икки давлат тузилмаси қиёсий тадқиқ қилинган. Бундан ташқари, ушбу соҳада тадқиқот олиб борган миллий ва хорижий олимлар қарашлари ўрганилиб, илмий мулоҳазалар юритилган. Шу билан биргаликда, Ўзбекистон ва Туркия прокуратура органлари ривожланишининг тарихий-тадрижий ўрганиш натижасига кўра, аниқ хулосаларга келинди, жумладан, Ўзбекистон ва Туркия прокуратура органлари ривожланиш босқичларини ретроспектив таҳлил қилиш ушбу икки давлат прокуратура органларининг тизими, уларнинг тараққиёт босқичлари ва бугунги кундаги трансформацияси ҳақида муҳим маълумотлар олишга хизмат қилиши кўрсатилган.