MUDDATLI MEHNAT SHARTNOMASI BANDLIKNING NOTIPIK SHAKLI SIFATIDA - RAXIMBERGANOVA , Bonu (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Hozirgi globalizatsiya sharoitida rivojlangan mamlakatlar mehnat bozorida bandlikning notipik shakli ko‘zga tashlanadi. Taraflar o‘rtasida mehnat shartnomasi tuzilgan bo‘lsa-da, undagi ayrim shartlarning o‘zgacha ekanligi ularning odatdagi mehnat munosabatlaridan farqini ko‘rsatib turadi. Bandlikning bunday shakllariga ayrim olimlar muddatli mehnat shartnomalarini ham kiritadi. Sababi muddatli mehnat shartnomalari ba’zi rivojlangan mamlakatlarda nomuayyan mehnat shartnomalaridan faqat muddati bilangina farqlanib qolmasdan, balki xodimlarning ayrim kafolatlardan mahrum ekanligi bilan ham ajralib turadi. Milliy qonunchiligimizda esa bunday farqlar mavjud emas. Mazkur maqolada ham muddatli mehnat shartnomasini bandlikning notipik shakli hisoblanishi yoki hisoblanmasligi masalasi tahlil qilinib, muallif o‘zining ilmiy g‘oyasini isbotlashga harakat qilgan.