ЎҚОТАР ҚУРОЛ, ЎҚ-ДОРИЛАР, ПОРТЛОВЧИ МОДДАЛАР ЁКИ ПОРТЛАТИШ ҚУРИЛМАЛАРИНИ ҒАЙРИҚОНУНИЙ МУОМАЛАСИ УЧУН ЖИНОИЙ ЖАВОБГАРЛИКНИНГ ҲОЗИРГИ ҲОЛАТИ - КАЛАНДАРОВ, Максуд (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Мақолада амалдаги Ўзбекистон Республикаси Жиноят кодексида ўқотар қурол, ўқ-дорилар, портловчи моддалар ёки портлатиш қурилмаларининг ғайриқонуний муомаласи учун жавобгарликларнинг дастлабки ҳолати ва ўтган 15 йил давомида мазкур моддаларга киритилган ўзгартириш ва қўшимчаларнинг ижтимоий зарурати, 1960 йилда қабул қилинган ва амалдаги Ўзбекистон Жиноят кодексларида ушбу турдаги жиноятлар учун назарда тутилган жиноий жавобгарликлар қиёсий таҳлили ва бугунги кунда ушбу нормаларни амалда қўллашда учраётган ва келгусида илмий жиҳатдан ҳал этилиши талаб этилаётган муаммолар баён қилинган.