ХОРИЖДАГИ ВАТАНДОШЛАР (ДИАСПОРА) БИЛАН АЛОҚАЛАРНИ ТАЪМИНЛАШ ВА ҲАМКОРЛИКНИ РИВОЖЛАНТИРИШГА ДОИР ХАЛҚАРО ВА МИЛЛИЙ АМАЛИЁТ ТАҲЛИЛИ - МИРУКТАМОВА , Феруза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Мақолада диаспора феномени моҳияти ва унинг аҳамияти юзасидан фикрлар келтириб ўтилган. Диаспора билан ҳамкорликка доир халқаро ҳуқуқий ҳужжатлар таҳлил қилинган. Муаллиф диаспора билан муносабатларни шакллантириш ва ривожлантиришга оид хорижий давлатлар сиёсати, норматив ҳужжатлари ва институционал тузилмалари тўғрисида маълумотлар келтирилган. Шунингдек, хориждаги ватандошлар билан доимий мулоқот ва ҳамкорликни олиб боришга доир миллий қонунчилик ҳужжатлари таҳлили амалга оширилган. Муаллиф халқаро ҳужжатлар ва хорижий давлатлар тажрибасидан келиб чиқиб, хориждаги ватандошлар билан доимий мулоқот ва ҳамкорликни янада ривожлантириш, уларнинг мамлакатимизда олиб борилаётган ислоҳотлардаги иштирокини фаоллаштириш ва рағбатлантириш борасида ўз таклиф ва тавсияларини илгари сурган.