ИСЛОМ ҲУҚУҚИДА СУНЪИЙ ИНТЕЛЛЕКТГА БЎЛГАН МУНОСАБАТ - СОДИКОВ , Акмал (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Ушбу мақолада сунъий интеллект (СИ) ва ислом ҳуқуқининг ўзаро мувофиқлик ва фойдаланиш мезонлари қисқача таҳлил қилинади. Сунъий интеллект (СИ)нинг ислом ҳуқуқидаги ахлоқий қадриятлар ва шариат нормаларига таъсири муҳокама қилинади. Мақолада сунъий интеллект технологияларини ислом ахлоқий қадриятларига мувофиқлаштиришга оид муаммолар ва уларнинг ечими сифатида айрим таклиф ва тавсиялар таҳлил этилади. Ушбу мақоланинг мақсади бу борадаги илмий тадиқотларга туртки бериш ва сунъий интеллект ҳамда ислом ҳуқуқининг уйғун интеграцияси бўйича келажакдаги тадқиқотларни йўналтириш ҳисобланади.