2030 ЙИЛ БАРҚАРОР РИВОЖЛАНИШ КУН ТАРТИБИ: ДУНЁ БОЛАЛАРИНИНГ ҲУҚУҚЛАРИ ВА ЭНГ ЯХШИ МАНФАТЛАРИНИ ТАЪМИНЛАШ БЎЙИЧА ЯНГИ МУАММОЛАР - ГАНИБАЕВА , Шахноза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Мақолада Бола ҳуқуқлари тўғрисидаги конвенция қоидаларига мувофиқ бола ҳуқуқларини амалга оширишнинг муҳим тамойили бўлган боланинг энг яхши манфаатларини таъминлаш масалалари, бола ҳуқуқлари тўғрисидаги конвенцияни белгилашга ёндашувларнинг хилма-хиллиги муҳокама қилинади. “Боланинг энг яхши манфаатлари”, халқаро ҳуқуқ ва миллий қонунчилик қоидаларини, 2030 йилги кун тартибининг роли ва аҳамиятини ҳисобга олган ҳолда, дунёда боланинг энг яхши манфаатлари тамойилини амалга оширишни ҳисобга олган ҳолда. Муаллиф таҳлиллар асосида халқаро ҳамжамиятнинг асосий ҳужжатини амалга ошириш халқаро ҳуқуқнинг тўлақонли субъекти сифатида давлатнинг ўзи саъй-ҳаракатларига боғлиқ деган хулосага келади.