РАҚАМЛИ ҲУҚУҚИЙ ТАЪЛИМ - БИЗНЕСНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ МУҲИМ ШАРТИДИР - РУЗИНАЗАРОВ , Шухрат (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Ушбу мақолада таълимни ривожлантиришга давлат даражасида аҳамият берилаётганлиги, давлат дастурларидаги таълимга бўлган эътибор таҳлил қилиниб, мазкур масалада ҳуқуқ соҳасидаги таълим, хусусан рақамли ҳуқуқий таълим беришнинг долзарблиги ўрганилди. Айниқса, тадбиркорлик соҳасидаги рақамли таълим беришнинг амалий жиҳатдан муҳимлиги бугунги ривожланиб бораётган рақамли қоидаларни тадқиқ этиш ва уни ўқитиш лозимлиги асосида очиб берилган. Шунингдек, тадбиркорлик соҳасидаги рақамли таълимнинг долзарблиги Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2019 йил 9 январдаги “Жамиятда ҳуқуқий онг ва ҳуқуқий маданиятни юксалтириш тизимини тубдан такомиллаштириш тўғрисида” ги ПФ-5618 – сон Фармони ва бошқа норматив-ҳуқуқий ҳужжатлар ва бошқа қонунчилик асослари моҳиятидан келиб чиқиб хулоса ва таклифлар ишлаб чиқилган.