O‘ZBEKISTON VA QOZOG‘ISTON NORMA IJODKORLIGI FAOLIYATI MISOLIDA GENDER TENGLIKNING KONSTITUTSIONAL KAFOLATLARI - SUFIYEVA , Dilafruz (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada ayollar va erkaklar uchun teng huquq va imkoniyatlarni ta’minlashning konstitutsiyaviy va qonunchilik asoslari ko‘rib chiqilgan. Aholini ishga joylashtirish va bandligini ta’minlash vositasi sifatida ta’limga alohida e’tibor qaratilgan. O‘rganilayotgan sohada davlat siyosati haqida ma’lumot berilgan. Muallif tomonidan davlat siyosati eng avvalo norma ijodkorligi faoliyati orqali shakllantirilishi qayd etilgan. Mazkur nuqtai nazardan, norma ijodkorligining gender-huquqiy va ilmiy ekspertizasi kabi vositalari davlat siyosatida gender-ta’sirchan yondashuvni shakllantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlangan.