MATO IZLARINI ANIQLASH, QAYD ETISH, OLISH VA TAVSIFLASH - ZULFUQOROV , Abduvaxob (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Maqolada kiyimlardagi izlar va mavjud shikastlanishlar tadqiqotlarining sud-tergov organlari faoliyatidagi ahamiyati, kiyimlar izlari va ularning belgilari, ushbu izlarni aniqlash va qayd etish xususiyatlari masalalari o‘rganilgan. Hodisa sodir bo‘lgan joyda aniqlanishi mumkin bo‘lgan kiyim matosining izlarining turlari, bu kabi izlarning hosil bo‘lish mexanizmlari, bu kabi izlarni aniqlash, qayd etish va olish uslub va usullari yoritilgan. Mato izlarini dastlabki tadqiqotlari va bu kabi tadqiqotlarning maqsadi hamda vazifalari, ushbu jarayonda uchrab turadigan muammolar o‘rganilgan. Tergov va ekspertlik amaliyotining tahlillari hamda kriminalist-olimlarning nazariy fikrlariga asoslanib, mato izlarini kriminalistik tavsiflashning tartibi taklif qilingan.