КОНСТИТУЦИЯВИЙ СУД ҲАМДА ПРОКУРАТУРА ОРГАНЛАРИ НАЗОРАТИНИНГ ЎЗАРО НИСБАТИ ҲАМДА МУТАНОСИБЛИГИ - АДИЛКАРИЕВА , Феруза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақола мамлакатимизда амалга оширилаётган кенг қамровли конституциявий ислоҳотлар жараёнида қабул қилинган янги таҳрирдаги Конституция ва бошқа норматив-ҳужжатларда Конституциявий суд ҳамда Прокуратура органлари назоратининг ўзаро мувофиқлиги ҳамда мувозанати таҳлилига ва уларнинг ўзаро тийиб туриш, қонун чиқарувчи ҳамда ижро ҳокимияти вакилларини бир бирини тийиш ва назорат қилиш функцияларининг таҳлили масалалларига бағишланган. Унда Ўзбекистон Республикаси Конституциявий суди ҳамда Прокуратураси айрим назорат функцияларининг мазмун-моҳияти, муҳим хусусиятлари ва қонунчиликка киритилган янги қоидалар илмий талқин этилган. Амалдаги норматив-ҳужжатларнинг қатор моддаларини янада мукаммалаштиришга оид таклиф ҳамда тавсиялар илгари сурилган.