CМАРТ ШАРТНОМАЛАР АСОСИДА ИНВЕСТИЦИЯВИЙ ФАОЛИЯТНИ АМАЛГА ОШИРИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ ЖИҲАТЛАРИ - ЗАЙНОБИДДИНОВА , Фарангиз (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Мазкур мақолада рақамли технологиялар ривожи асосида пайдо бўлган, бугунги пандемия шароитида янада кенг кўлланилаётган Смарт шартномаларга оид масалалар қўриб чиқилган. Шунингдек, ақлли шартнома борасида мутахассисларнинг фикрлари, мазкур турдаги шартномаларни кўллаш бўйича хорижий мамлакатлар тажрибаси тегишли ҳуқуқий адабиётлар асосида таҳлил қилинган. Тадқиқот натижасида, Ўзбекистон Республикасида Смарт шартномалардан фойдаланиш тўғрисидаги қонунчиликни такомиллаштириш, мазкур шартномалар орқали инвестиция фаолиятини амалга ошириш ҳамда токен бозорларида инвесторлар ҳуқуқларининг самарали ҳимоясини таъминлаш бўйича таклиф-тавсиялар илгари сурилган.