ИСЛОМ ҲУҚУҚИДА ШАРТНОМАЛАРНИНГ ТУРЛАРИ: МУЗОРАБА, МУШОРАКА ВА МУРОБАХА - РАХМАНОВ, Абдумухтор (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Мақолада ислом ҳуқуқининг мажбурият ва шартномаларига оид нормалари, айниқса, ҳалқимизнинг маънавий қадриятларига яқин бўлган тамойилларидан фойдаланиши ҳамда ушбу тамойиллар ва ғоялар шартномалар тарафларини ўз мажбуриятларига ҳалол ва виждонан муносабатда бўлиши, ўз вақтида ва тегишли даражада бажариш, зарур ҳолларда бағрикенглик, саҳоватпешалик туйғуларини рағбатлантириш каби масалалар кўриб чиқилиши билан бирга ислом ҳуқуқидаги шартномаларнинг баъзи турлари, яъни музораба, мушорака ва муробахалар тўғрисида атрофлича сўз юритилади.