ТРИПС БИТИМИ НОРМАЛАРИНИ ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ИНТЕЛЛЕКТУАЛ МУЛК ҚОНУНЧИЛИГИГА ИМПЛЕМЕНТАЦИЯ ҚИЛИШ МУАММОЛАРИ - АЛМОСОВА, Шахноза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Мақолада Ўзбекистон Республикасининг Жаҳон Савдо Ташкилотига аъзо бўлиши асносида интеллектуал мулк соҳасидаги миллий қонунчилигини ташкилотнинг Интеллектуал мулкнинг савдо жиҳатларига оид битими (ТРИПС) нормаларига уйғунлаштириш масалалари ёритиб берилади. Ўзбекистон Республикаси интеллектуал мулк қонунчилигини ушбу битим билан ўзаро номувофиқ бандлар бўйича қиёсий таҳлил олиб борилади. Бундан ташқари, мамлакатимиздаги интеллектуал мулк ҳуқуқлари муҳофазаси тизимида бугунги кундаги кузатилаётган муаммолар ва оптимал муҳофаза режимини яратиш зарурати ҳақида маълумотлар келтирилади.Мақолада қонунчилик нормаларини битим бандлари билан уйғунлаштириш юзасидан муаллиф томонидан бир неча таклиф ва тавсиялар берилади.