NORMA IJODKORLIGIDAGI SIFAT O‘ZGARISHLAR - СУФИЕВА , Дилафруз (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada norma ijodkorligi faoliyatini takomillashtirish bosqichlari ko‘rib chiqiladi. Jumladan, norma ijodkorligi faoliyati tendensiyalari, so‘nggi yillarda qabul qilingan normativ-huquqiy hujjatlar, amalga oshirilayotgan islohotlarni o‘z vaqtida va malakali huquqiy ta’minlash maqsadida Adliya vazirligining tashabbuslari haqida statistik ma’lumotlar beriladi. Norma ijodkorligi bilan bog‘liq faoliyatni takomillashtirish, shu jumladan ushbu jarayonni raqamlashtirish, normativ-huquqiy hujjatlarni qayta ko‘rib chiqishda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish, ishlab chiqilayotgan hujjatlar sifatini oshirishga qaratilgan innovatsion mexanizmlarni joriy etish kabi jihatlari ko‘rib chiqiladi. Ekspertizalarning yangi turlarini (korrupsiyaga qarshi, gender-huquqiy, lingvistik) alohida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, “Normativ-huquqiy hujjatlar to‘g‘risida”gi O‘zbekiston Respublikasi Qonunining yangi tahririni qabul qilish orqali norma ijodkorligi faoliyatining huquqiy asoslarini takomillashtirish to‘g‘risida ham ma’lumot beriladi.