АХБОРОТ АСРИДА БОЛА ҲУҚУҚЛАРИ ВА ХАВФСИЗЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ ҲУҚУҚИЙ МАСАЛАЛАРИ - МИРУКТАМОВА , Феруза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Mақолада ахборот майдонида ОАВ ва интернет тармоқлари орқали кириб келаётган таҳдидлар шароитида болалар ҳуқуқлари ва уларнинг хавфсизлигини таъминлаш зарурати баён этилган. Онлайн муҳитда болалар ҳуқуқлари ва хавфсизлигини таъминлашда универсал даражада қабул қилинаётган халқаро стандартлар ҳақида маълумот берилган, айрим хорижий давлатларнинг соҳага доир амалиёти таҳлил қилинган. Мамлакатимизда болаларнинг ахборот хавфсизлигини таъминлаш соҳасидаги қонунчилик ҳужжатлари ўрганилиб, муаллифнинг уни такомиллаштиришга доир таклиф ва мулоҳазалари келтирилган.